perjantai 30. tammikuuta 2015

My Wardrobe -collection, paita osa2

Tämä on tehty samalla kaavalla kuin edellisen postauksen paita, mutta numeroa isompana.
Kaava: Burda 1/2014,122. Koko 38.
Kangas: Harmaa/musta betoniprinttitrikoo, Käpynen
        Framilon -joustonauhaa, Hanheli
Tämä kangas vaan on niin ihanaa!








Aika usein tulee täällä sanottua miten ihanaa jokin on, niin myös nämä Conversen tennaritkin. Nämä kulututan puhki asti.

My Wardrobe -collection, paita osa1

Viime syksyn ja talven aikana ehdin ommella itselleni kokonaisen kokoelman vaatteita. Itseasiassa en tehnyt sitä tarkoituksella, mutta kokoessani vaatteita kuvauksia varten, niistä syntyi sellainen. Vaatteita yhdistää sama värimaailma, eli paljon harmaata, mustaa ja valkoista. Syksyllä oli tullut paljon merinovilloja kauppoihin, niistä syntyikin neulepusero ja pari neuletakkia. Työ/kotikäyttöön ompelin collegemekon ja lisäksi neulosmekon. Aiemmista postauksista voitte päätellä, että olen tykästynyt farkkutrikooseen, siitä ompelin vielä maxihameen. 
Pengoin samalla hieman vaatekaappini sisältöä, mitkä sopisivat ompelemieni vaatteiden seuraksi. Täytyy sanoa, että kaappi näyttää avaralle. Ilmeisesti iän myötä shoppailutahti on hiipunut. Sitä tulee nykyään jopa harkittua, tarvitseeko jotakin vaatetta todella. Ja tarpeettomat vaatteet olen oppinut viemään kirpputorille. Huomionarvoinen seikka, omat vaatteeni mahtuu yhteen kaappiin, mieheni vaatteet kolmeen..

Peruspaitoja uupui kaapistani. Näitä ompelinkin kaksi kappaletta samalla kaavalla. Pidän tästä Burdan kaavasta todella paljon. Pienellä jutuilla peruspaidasta saa näyttävän näköisen. Tässä sen tekevät rypytykset.





Kaavana Burda 1/2014,122. Mielestäni mitoitus on tässä kaavassa pienehkö. Tämä ensimmäinen paita on kokoa 36. Tooodella vartalonmyötäinen, en ihan siltänään tätä kehtaa pitää, mutta menee hyvin neule- tai collegetakin alla. Seuraavan teinkin numeroa isomman. Burdan suomenkielisen -version sisältämän ompelukoulun ohjeilla paita on helppo tehdä. 

Tarvikkeet: Lillestoff, mustavalkoraidallinen trikoo. 
            Framilon -joustonauhaa. 

Testailin tässä uutta kameran jalustaa. Aikamoista kameran edessä ramppaamista ja itselaukaisijan kanssa sähläämistä. Valaistus on surkea enkä osaa vielä tehdä kameraan kunnon säätöjä. Kyllä tämä tästä.


Vuosia sitten ostetut asusteet.




lauantai 24. tammikuuta 2015

Lomavaatesuunnitelmia

Matkaan on siis aikaa vajaa kaksi kuukautta ja nyt on tullut selailtua aika paljon kesävaate kaavoja lehdistä ja netistä. Osa näistä lomavaatesuunnitelmista on ollut muhimassa jo viime kesästä asti, kun en kerennyt silloin kaikkea ommella ja osa jäikin kesken. Josko nyt saisin näitä toteutettua. Sitä tulee aina suunniteltua uusia, ennen kuin entiset on saatu edes valmiiksi. Lisäilin ompelulistalle vielä ihan kärkeen hupputakkiprojektin. 




Kuvan Diorin -lasit ovat mieheni löytö Helsingistä eräästä pienestä putiikista. Googlen kuvahaulla löytyi kuva, jossa samanmalliset lasit olivat Lady Gagan päässä:D 

Jumpsuit
En ole koskaan omistanut jumpsuittia ja nyt haluaisin pakata sellaisen matkalle. Kaupoissa olen joskus muutamaa jumpsuittia sovittanut, mutta eivät ole miellyttäneet silmää. Katsotaan mitä itse saan aikaiseksi.
Sopivaa kaavaa etsiessä Burdalta löytyi pari kivannäköistä mallia, mutta StyleARC:n Ruby Jumpsuit meni kyllä näiden edelle. Tästä löytyy kaikki haluamani, eli jumpsuitin pitää olla olkaimellinen, kapealahkeinen, trikookankaasta tehty ja vyötäröllä kiristysnyöri tai kuminauha. Kerrankin ajattelin vähän räväyttää ja kokeilla jotain uutta väriä. Ikasyriltä löysin fuksianpunaista viskoositrikoota ja ei muuta kuin näpyttelemään tilaus. Kaava ja kangas on vielä matkalla. 


Haaremihousut
Olen aina kammoksunut haaremihousuja, mutta nämä näyttävät kuvassa todella vaikuttavilta. Näitä housuja suunnittelin jo viime kesänä ja tätä varten olin ostanut KVK:sta harmaata viskoositrikoota. Tästä Burdan 7/2010 numerosta löytyy itseasiassa minun teemaan liittyvä must-have holiday/vacation styles -kokoelma. Esim. alapuolella oleva toppi kuuluu myös siihen. Numerosta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista kesävaatetusta, toppeja, housuja, mekkoja...Todella hyvä numero.


Rypytetty toppi
Tämä toppi jäi kesken viime kesänä ja yritän saada sen nyt valmiiksi. Aika työläs tämä on ollut ainakin tähän asti. Tein nauhakappaleen tummasta farkkutrikoosta, mutta olisi kyllä kannattanut tehdä jostain ohuemmasta kankaasta. Oli vaikea saada ommeltu reunoihin päällitikkaukset, koska kangasta on niin paksulti ja nurjan puolen kangas meinaa pursuta näkyviin. Saahan tämän vielä purettua...Jos joku päättää tehdä tämän topin, niin   englanninkielisestä numerosta ainakin puuttuu yksityiskohtaisempia ohjeita. Tässä linkki blogiin, josta löytyy lisäohjeita, auttoi ainakin itseäni. Samasta numerosta löytyy myös topin mekkoversio.


Front Slit Maxi Dress
Mekon maksullinen DIY -tutorial löytyy MimiGstyle.com:sta. Videossa näytetään yksityiskohtaisesti kaavojen tekeminen t-paidasta sekä itse ompeluvaiheet. Ostin Kestovaippakaupasta Lillestoffin minttua Sommerjerseytä. Vyön teen mustasta trikoosta. Helmaan tulee etupuolelle halkio ja yläosa on vuoritettu. Osat leikkelin jo valmiiksi ja asettelin niitä hieman kuvaa varten.  

(Short) Dress
Kaava Etsystä, Gina Renee design. Tähän minulla olisi pari kangas vaihtoehtoa. Alaosa tulee joka tapauksessa Ikasyrin diagonaali keltavalkojerseystä ja ajattelin myös tehdä maximittaisena. Yläosa joko mustasta trikoosta tai vaaleasta farkkutrikoosta. Olin joskus ostanut Tohman Tikistä kaksi lyhyttä farkkuvetoketjua, sopisi hyvin tuohon farkkutrikooseen. Haluaisin mekkoon sivutaskut tai rintataskun. Osaisiko joku neuvoa minulle miten tehdään vetoketjullinen rintatasku, jos päätän sellaisen tehdä? Eli vetoketju ei olisi pelkkä koriste vaan nurjalle tulisi pussiosa. Vetoketju on aika leveä ja se saisi jäädäkin reilusti näkyviin. Otan siis mielelläni neuvoja vastaan. 

Maxihame
Merenneitomalliseen hameeseen minulla on jemmassa KVK:sta ostettua mustaa viskoositrikoota. Hame olisi tarkoitus tehdä Mimigstyle.com:n  DIY -tutoriaalin ohjeiden mukaan. Hameen kaveriksi voisi ommella vielä Lillestoffin raitatrikoosta topin. 

Suunnitelmat on siis valmiina, ei muuta kun ompeluhommiin! Ja tässähän näitä kaavoja ja kankaita on lisää, jos aika käy pitkäksi:D Kaavoja olen ostanut muutamalla dollarilla mm.täältä.

torstai 22. tammikuuta 2015

Liehuhelmatunika

Tämä tunika valmistui viime syksynä lahjaksi ja pääsi käyttöön syksyn viimeisille lämpimille ilmoille. Kankaana Noshin pallotrikoo. 







Kaava: Butterick B6058, malli D. 

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kesä 2014

Apua, en ole koskenut ompelukoneeseen 3 viikkoon! Olen helpottanut vieroitusoireita tilailemalla uusia kankaita ja kaavoja sekä lukemalla muiden blogeja, joista on löytynytkin mielenkiintoisia juttuja. Vuoden alusta palasin työ/kouluelämään ja se on hieman verottanut harrastukseen jäävää aikaa, mutta kyllä sitä jostain on nipistettävä aikaa ompelullekin:) 
Täällä blogin puolella eletään nyt vuoden -14 kesää..Silloin en paljoa kerennyt ommella, mutta tässä esittelen ne mitä kerkesin..Tällä kesäaiheella pääsen jo hieman virittäytymään tunnelmaan, olen nimittäin päässyt tekemään lomavaatesuunnitelmia! Lomailu lämpimässä häämöttää parin kuukauden päässä ja tässähän kerkeää hyvin surauttaa matkalle vaatteita ja tietenkin tulevaksi kesäksi. 


Kesämies
Bodyn kaava OB 3/2014, Wasp Flight.
Hauska Kesämies Kekkonen -trikoo on Käpysen ostoksia. Takakappale Noshin raitatrikoota. Lisäsin Kekkoselle erivärisiä aurinkolaseja silityskalvoista. Tämä oli muuten ensimmäinen ompelemani body. Jouduin purkamaan peitetikkikoneen nauhankääntäjällä tekemäni kanttaukset ties kuinka monta kertaa..Oli todella vaikea saada tiukemmissa mutkissa kanttaukset onnistumaan niin, ettei resori kiristä kangasta ja ommel ei hyppää resorin reunasta pois.
Housujen kaava OB 3/2014, Baboon. Kankaana Noshin raitatrikoo. Peppukappaleiden raidat on pystysuuntaisesti ja reunoihin tuli kivat koristeompeleet peitetikkikoneella. 





Farkkuhaalari
Kaava OB 3/20145, Toucan and Tiger. Tummansininen farkkutrikoo ja niitit KVK:sta. Rupesin vähän säveltämään haalarin kanssa, kun halusin tehdä vyötärökaitaleen, sivutaskut ja rintataskun. Leikkelin etukappaleen kahtia, ja eipä sitten meinannut mätsätä takakappaleen kanssa yhteen. Kanttasin samalla trikoolla pääntien ja hihansuut. Nauhankääntäjä venytti suikaletta liikaa ja joissain kohti näyttää vetävän kierteelle kanttausta. Täytyy ensi kerralla vähän löysätä suikaletta, ainakin jos suikale on trikoota. 





Sweet Candy -mekko ja legginssit
Mekon kaava OB 3/2014, Giant Apple. Tässä Pikku Piltin Sweet Candy -trikoossa on kyllä ihana kuviointi. Lisäyksenä mekkoon tein taskut, ohjeen löysin täältä. Tätä samaa ohjetta olen käyttänyt erääseen naisten tunikaan, toimii siinäkin!
Kesälegginssien kaava Ottobre 3/2014 -lehdestä. Siksaktrikoo Kestovaippakaupasta.





Sweet Candy -body
Kaava OB -lehdestä 1/2013, Soma body. Etuosaan tein röyhelöt pallokuviotrikoosta. Ompelin tämän kummitytölleni viime kesäksi. 



Autot -paita
Kaava Ottobrestä, mutta en muista numeroa. Kangas tummansinistä farkkutrikoota Kestovaippakaupasta. Toisen hihan ompelin ruutulipputrikoosta. Autot -kuva on tehty leikkelemällä palat erivärisistä silityskalvoista. Kuvassa olisi ollut enemmänkin yksityiskohtia, mutta pelkona oli, ettei pienen pienet palaset olisi pysyneet kiinni pesussa ja jos kerroksia olisi tullut useampia. 


Bambi -mekko ja hattu
Mekon kaava OB 1/2014, Lime Lemon, koko 98cm.
Bambi -jersey Tirsokkaalta.
Violetti resori hihansuiden ja pääntien kanttaukseen.
Hatun kaava OB 3/2014, Sunshine.


sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Pipot

Viime syksynä tuli ommeltua muutamia pipoja, parista onkin laitettu aiemmin postausta ja tässä olisi pari omaa pipoa. Kaavana käytin kummassakin pipossa monen kehumaa Moda -lehden 7/2012 kaavaa. Pipossa toinen sivu on rypytetty. Rusetit on tehty oman mielen mukaan.



Tämän ensimmäisen pipon ompelin Ikasyrin lilasta Blossom -single jerseystä. Rusetista tuli aika reilun kokoinen, joten jouduin harsimaan rusetin reunoja pipoon kiinni ja laitoin sen myöskin liian ylös kiinni. Mutta tulen toimeen sen kanssa:) 



Tästä Rakkauskirje -merinovillasta ompelin itselleni neulepaidan, josta laitan postausta myöhemmin. Kangasta jäi juuri tarvittavat suikaleet pipoon. Jouduin hieman soveltamaan, alunperinhän pipo tehdään yhdestä kappaleesta, mutta koska kangasta oli niin kapea suikale, jouduin tekemään kahdesta osasta, eli kummallakin sivulla on saumat. Tässä paksummassa kankaassa rypytys näyttää mielestäni paremmalle kuin trikooversiossa. Pipon sivusaumoihin tein nurjalle huomaamattomasti pari pistoa käsin, että vuori pysyy paikallaan käytössä ja ei tarvitse joka kerta asetella kohdilleen. Todella lämmin pipo talvipakkasilla ja ei myöskään kutita.   



Sain muuten mieheltäni joululahjaksi hervottoman kokoisen suklaarasian. Nyt on suklaat syöty ja rasia on päässyt uuteen käyttöön. Aika söpö lankarullalaatikko.

perjantai 16. tammikuuta 2015

Hirsiukot, humppa-humppa-hei!

Kun jostain kankaasta oikein innostuu ompelemaan, niin loppua ei meinaa tulla. Tässä on hyvä esimerkki, Herra Hirsi -trikoo Käpyseltä.












Lasten hattu:
Kaava: Ottobre 3/2014, Sunshine.
Vuoriosa harmaasta trikoosta ja harmaa resorikanttaus.
Tämä hattu oli kyllä kovassa käytössä viime kesänä.

Aikuisten kalastajanhattu:
Tulostettavan kaavan löysin leikkaa.fi -sivulta. Kaava oli tarkoitettu joustamattomalle kankaalle, joten jätin reilusti saumanvarat pois. Sovelsin lasten Ottobre Sunshine -hattukaavaa tähän, eli tein hatusta vuorellisen. Ompelujärjestys muuten pitkälti Ottobre ohjeiden mukaan, mutta jätin resorin pois.





Lasten T-paita:
Kaava: Ottobre -lehdestä. Kangasta oli niin naftisti, että jouduin tekemään etukappaleen kolmesta osasta. Tein peitetikkikoneella saumojen päällitikkaukset. Harmaalla resorilla kanttaukset, taitaa sekin olla Käpyseltä.











Aikuisten T-paita
Kaava: Joka Tyypin Kaavakirja, miesten t-paita, koko L. Pääntie harmaalla resorilla.






Näitä miesten paitoja ompelin kaksin kappalein. Toiseen tuli Herra Hakkarainen applikointikuva.
Jalie 3137 -kaavan tilasin jostakin ulkomaan kaupasta. 
Kaavassa on todella selkeät ohjeet ja tykkään tällaisista kaavoista, joissa on saumanvarat jo valmiina.
Helman sivuhalkioihin ompelin vielä nurjalle mustasta kanttinauhasta vahvikkeet. Kaulus, nepparilistat, taskut ja hihansuut on tummaa/mustaa farkkutrikoota.

Tästä kankaastahan tulisi vielä aika kivat pyjamat meidän miesväelle..


torstai 15. tammikuuta 2015

Pinnasängyn reunapehmuste

Halusin ommella parhaalle ystävälleni pienen lahjan. Hän tarvitsi tulevan pienokaisen pinnasänkyyn reunapehmusteen. Tuumasta toimeen eli ompeluhommiin! 








Pehmusteen tykötarpeet:
-Tähtikuviollista puuvillakangasta, Kankaita.com
-n.1cm paksua levyvanua, Tohman Tikki 

Mallia otin meidän omasta, kaupasta ostetusta pehmusteesta. Vaikka yleensä aina tarvitsen kaavat, oli kyse minkälaisesta ompelusta tahansa, tästä selvisin ilmankin. Suht helppo projekti siis.

Tästä on jo sen verran aikaa, etten tarkalleen työvaiheita muista, mutta kerron mitä pystyn.
Levyvanusta leikkasin 2xlyhyet päätykappaleet(n.61x24cm) ja 2xpitkät sivukappaleet(n.121x24cm). Samoin puuvillakankaasta leikkasin samankokoiset kappaleet, mutta tuplasti (eli jokaiseen pehmustekappaleeseen 2xkangaskappaletta). Tämän jälkeen aputikkasin jokaisesta pehmustekappaleesta kangaskappaleet nurjat puolet vastakkain pehmustekappale välissä, ylä ja alareunoistaan. Vinokanttinauhaa tein samasta kankaasta reunojen kanttauksiin ja solmimisnauhoiksi. Loppu onkin sitten epäselvää missä järjestyksessä reunojen kanttaukset tapahtuu, minkä verran ja minkä pituisia solmimisnauhat ovat ja missä vaiheessa ommellaan yhtenäiseksi pötköksi..Sitä samaa taisin silloinkin pähkäillä:) 

Tämä pehmuste käy umpinaiseen ja pinnapäätyiseen sänkyyn. Kuvassa olevassa sängyssä on umpinainen pääty, nauhat vaan tehdään tarpeeksi pitkiksi, että ylettää solmia päädyn yli.
Tämä olisi kyllä kannattanut tehdä hieman jämäkämmästä levyvanusta, tahtoo käytössä vähän lörpähtää, kun lapsi myllää sängyssä. 

Ompelin myös äitiyspakkauksen vauvanpeittoon sopivan pussilakanan. Toinen puoli pussilakanasta samansävyisestä raidallisesta kankaasta.

maanantai 12. tammikuuta 2015

Betoniprinttiä kauluspaidan muodossa

Tässä poseeraa meidän pieni herra. Yritin itse räpsiä kuvia tästä vipeltäjästä, mutta aika sumuisia tuli kuvista. Sitten välähti, että onhan meillä ammattivalokuvaajan ottama kuva jo valmiina:)  
Kuva: Jone Matilainen Photography & Design
Kaava Ottobre -lehdestä 1/2010, "Parsa" paita, 86cm.
Ompelin viime syksynä poikani 1 -vuotis synttärijuhliin paidan. Halusin tehdä nimenomaan tuosta Käpysen betoniprinttitrikoosta. Meidän perheellä taitaa olla kohta kaikilla jotain tästä kankaasta ommeltua..Aikataulu oli sen verran tiukka, etten housuja kerennyt ompelemaan. Mutta ei hätää, KappAhllista sattui löytymään paidan kanssa yhteensopivat housut. 
Ja niinhän se on, kun kiireellä yrittää jotain tehdä, hätiköidessä tulee tehtyä mokia. Kuviokohdistukset ei sitten osuneet sivusaumoissa kohdilleen. Nappilista meni purkuun ainakin kolme kertaa, en ollut aikaisemmin tehnyt kyseisellä ohjeella nappilistoja. Jouduin sitten hieman soveltamaan. Hihansuukappaleet piti purkaa ja tehdä isommat. En huomioinut, että tämä farkkutrikoo ei jousta yhtä paljon kuin ohjeen mukainen resori. Näistähän sitä pitäisi oppia, mutta todennäköisesti tulen kyllä tekemään samoja virheitä uudestaan:)
Prymin nepparit on ostettu Hanhelista.











Olin ottanut yhden ompeluvaihekuvan. Varsinkin tällaisissa kohdissa, missä ompeleen pitää kulkea kauluksen kummallakin puolella lähellä reunaa, ja niin ettei se seilaa reunojen yli, harsin ensin ja ompelen vasta sitten harsittua linjaa pitkin.   


Vanhan talon komeroita kolutessa saattaa löytyy kaikenlaisia aarteita. Löysimme tällaisen retron matkalaukun. Tuskin tulee käyttöön, mutta mukavahan näitä löytöjä on tutkia. 


Käsityöihminen täällä on todennäköisesti asunut, löysin 10 metrin pakan tällaista kangasta, neppareita, kanttinauhaa ja erilaisia lankoja. Löysin myös pienen pakan punaista huonekaluverhoilukangasta. Mitähän näistä askartelisin?


perjantai 9. tammikuuta 2015

Trikookietaisutunika

Edellisen postauksen teema jatkuu. Aika mukavasti tämä yhdistelmä käy naisellekin.




Moda -lehdestä löytämäni kaava oli oikea löytö, sopii erinomaisesti aloittelijoillekin. Tämä tunika on todella helppo ja nopeatekoinen. Itselleni olen tehnyt tämän saman kaavan mekko -version, jonka esittelen täällä myöhemmin. Tämä oli ensimmäisiä ompelemiani naisten vaatteita. Projektissa tuli opeteltua samalla alavarojen ompelu.
Betoniromuatrikoo on Käpyseltä ja tumma farkkutrikoo Kestovaippakaupasta.

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

RAWR! Betonia

Viime kesänä halusin yllättää veljeni jollakin hauskalla paidalla. Tämän ruskean pikku "monsterin" kuvan olin nähnyt veljeni lippiksessä ja auton etupuskurissa. Päätin selvittää mikä tämä hahmo oikein on. 
"Domo (どーも くん Dōmo-kun?) is the official mascot of Japan's public broadcaster NHK, appearing in several 30-second stop-motion interstitial sketches shown as station identification during shows."(http://en.wikipedia.org/wiki/Domo_(NHK)

Tutkailin kaapistaa sopivaa kangasta paitaa varten ja sain idean. Käpysen betoniprinttitrikoota olin aiemmin ostanut jemmaan reilusti ja nyt se pääsisi käyttöön. En halunnut koko paitaa samasta kankaasta, joten kaveriksi valitsin Kestovaippakaupasta ostamaani mustaa farkkutrikoota. Ajatuksena oli, että Domo sprayaa graffitin betoniseinälle. Ihan alkuun suunnittelin myös applikoida Domolle rullalaudan ja skeittirampin, mutta siitä olisi tullut ehkä liian sekava kokonaisuus. Applikoinnissa käytin frotee, farkkutrikoo ja velourtilkkuja. Lippiksen koristeompeleet tein tikkauslangalla. Spraypullo ja `graffitti´ on tehty silityskalvoista. Näitä olen ostanut Pikku Piltistä ja Hobbypointista. Punaisen glitterkalvon päälle oli vaikea saada tarttumaan uutta kerrosta, eli seuraavan kerran jätän karheampi pintaiset kalvot päällimmäisiksi. Enpä ole kysynytkään, miten kirjaimet ovat pysyneet pesujen jälkeen paikoillaan. Eikä tämä nyt täysin graffitille näytä, mutta yritys oli kova. Aidomman näköisen graffitin olisi voinut tehdä vaikka kangasväreillä. Törmäsin jossakin ulkomaan nettisivuilla Tulip -merkkisiin spraykangasmaaleihin. En ruvennut niitä siihen hätään tilailemaan ja testailemaan. Silloin kun inspiraatio iskee, käytetään niitä tarvikkeita mitä kaapista löytyy:) Tyytyväinen tuntui velipoika silti olevan lopputulokseen. T-paidan kaava on Joka Tyypin Kaavakirjasta, koko M. 

Olen kyllä tykästynyt tähän betoniromuatrikooseen, tätä on tullut ostettua jo kahdessa värissä ja näistä on syntynyt jos jonkinlaista vaatetta. Kaapistani löytyy muitakin Käpysen ihanuuksia, kankaat ovat jotenkin sopivan erikoisia.   

maanantai 5. tammikuuta 2015

Virkkausta ja syksyinen asu



Olen aikamoinen kangashamstraaja. Kaappi on pullollaan kankaita, mutta aina löytyy joku uusi ihanuus, joka on saatava. Viime syksynä ostin Majapuulta palan pinkkiä pitsijoustofroteeta, josta syntyi tälläinen kokonaisuus. Kangas oli 2-laatua värivirheen vuoksi. Syynäilin kangasta, mutta minun palaan sitä ei ollut ilmeisesti eksynyt. 



Hupparimekko
Kaava Ottobre -lehdestä 4/2014, Banana Sweet, 98cm. Tästä aikaisemmasta postauksesta löytyy myös sydänvelourista tehty versio.

Hupun vuori ja nappilistojen nurjat puolet mustavalkoisesta raitatrikoosta. Nepparit ostettu 3exteriltä. Ajattelin tehdä helmaan pienet taskut kaapista löytämästäni vanhasta virkatusta liinasta. Leikkelin liinan palasiksi ja lopputulos ei ollut kovin hyvä. Päätin sitten opetella virkkaamaan. Taskuja tähän en tehnytkään, vaan helmaan laitoin koristeeksi virkkaamiani kukkia.



Velourhousut
Kaava on Ottobre -lehdestä 1/2010.
Hupparin kaveriksi ompelin velourlegginssit. Ihanan pehmeä ja söpö sydänvelour on ostettu Ikasyriltä. Tovi vierähti, ennen kuin ymmärsin kuinka nuo laskokset tehdään. Lahkeisiin virkkasin kankaan teeman mukaisesti sydämet mustalla ja valkoisella langalla. Olin muutamassa blogissa nähnyt kyseisellä kaavalla tehdyt housut ja sain tilattua lehden irtonumeron Ottobre:ltä, tosin englanninkielisenä. Housujen malli on todella kiva ja mukavaa vaihtelua perusleggareille.





Myssy
Kaava Ottobre -lehdestä 4/2014, Eye See You.
Vuorikangas mustavalkoista trikoota.

Kauluri
Kaava Ottobre -lehdestä 4/2014, Cosy Piece.
Vuori mustavalkoisesta trikoosta. Valkoiset nepparit 3exteriltä.
Kanttaukseen tarvittiin pitkä resorisuikale, kuten myös hupparin hupun ja nappilistojen etureunojen yhtenäiseen kanttaukseen. Jos ei halua tehdä resoriin jatkokohtia kuten minä, Nauravanappi -blogista löytyy ohje, kuinka resoriputkesta leikataan suikaletta spiraalina. Leikkasinkin nauhankääntäjään sopivaa 32mm korkeaa resorisuikaletta reilusti jemmaan, sitä kun aina menee. Saumuri/peitetikki -yhdistelmä kanttaukseen leikkasin myös suikaletta, mutta hieman korkeampana.




Langat: Musta ja valkoinen Madame Tricote, Almina 8/4 merseroitu puuvilla.
Virkkuukoukku 2mm.
Kävin lainaamassa kirjastosta Villiä virkkausta - palavirkkauksen uudet kuviot -kirjan. Kirja sisältää todella kivoja, simppelin kokoisia, nopeita ja helppoja virkkauskuvioita. Sydämiä, tähtiä, kukkia, isoäidinneliöitä..Kirjasta löytyy myös perusohjeita silmukoiden tekemiseen. Monta iltaa vierähti virkkaus hommissa, on kyllä todella koukuttavaa. Innostuin tekemään koristeita enemmänkin.  



Saman Eye See You -kaavan pohjalta syntyi myös tälläiset syysmyssyt.
Päälliskankaat on Metsolan ruutufroteeta. Mikki Hiiri on tehty applikoimalla ja korvat ommeltu pipon sauman väliin. Korviin laitoin hieman täytteeksi vanua. Oranssin pipon vuori on Noshin pallotrikoota.