tiistai 7. heinäkuuta 2015

Big Wheels - Päiväasu ja arvonta!

Postauksen lopussa oleva arvonta on tehty yhteistyössä Big Wheels -tapahtuman järjestäjän, Hugedelay Oy:n kanssa. 

Blogini on viettänyt kuukauden verran hiljaiseloa, joten on aika korjata tilanne. Pääsen vihdoin ja viimein esittelemään teille, mitä olen pienessä hiljaisuudessa saanut aikaiseksi.
Olen hullaantunut vintagesta, retrosta, miksi tätä nyt voikaan kutsua. Tämän "pienen" hurahdukseni on taas saanut aikaan täällä Pieksämäellä järjestettävä Big Wheels -tapahtuma. Vaikka tokihan olen ihaillut menneiden vuosikymmenien tyylejä muutenkin.







Big Wheels on siis harrasteajoneuvotapahtuma, joka kokoaa suuren joukon harrasteautoilijoita ja yleisöä ympäri Suomea ja Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Jos tapahtuma jatkaa kasvuaan entiseen malliin, yleisöä on kohta Pieksämäen asukasluvun verran:) Tapahtumaviikonloppuna kaupunki täyttyy mitä hienoimmista autoista ja ihmiset pukeutuvat vintage- ja retroasuihin, tällä kertaa myös minäkin:) Tapahtumassa on tullut käytyä useampana kesänä, tosin hieman pikaisesti, koska työt ovat melkeinpä aina osuneet tuolle viikonlopulle. Tällä kertaa pääsen nauttimaan ihan rauhassa, koska kesälomani alkoi juuri!
Tapahtumassa on todella paljon nähtävää koko perheelle. Itseäni erityisesti kiinnostaa SAVO Vintage, eli vintage- ja retrokulttuurin erikoismessut. Voi, kuinka odotan sitä, että pääsen hypistelemään ja penkomaan kaikenlaisia aarteita, mm.vaatteita ja asusteita. Vaikka en ole Facebookissa, SAVO Vintagen sivuja pääsin kurkkimaan ilman rekisteröitymistäkin. Kävin sivuilta ennakkoon tutustumassa messujen näytteilleasettajiin.  

Jospa löytäisin vaikka uudet pitsihansikkaat messuilta. Näissä kuvissa ei muuten näy karu totuus, miten rikkinäiset hansikkaat ovat.  Eikä näitä oikein fiksusti taida saada korjattuakaan. Muutamia hansikkaiden ompelukaavoja olen löytänyt, saa nähdä saanko sellaiset toteutettua. Toki jos helpommalla haluaa päästä, niin eikös 50-luvulla ollut paljon sellaisia kynsikkäitä? Nehän olisi helppo toteuttaa esim.pitsikankaasta.   










Ensimmäinen päiväasuni tapahtumaan on siis valmis, josta ajattelin postailla myöhemmin lisää. Työvaiheista otin jonkin verran kuvia ja  laitan muutamia hyviä linkkejä sivustoille eri tekniikoiden toteutukseen. Tämän asukokonaisuuden kokoamisessa opin ompelemaan mm. kangasnapinlävet eli Bound Buttonholes, vinokaitalepäärme (bias bound hem) ja paljon käsinompelua erilaisilla pistoilla. Nämä englanninkieliset termit ovat jotenkin juurtuneet mieleen, koska selailen usein tutoriaaleja yms. ohjeita ulkomaisista sivustoista.   
Vaikka asuissa on selkeästi teema esillä, halusin vaatteista ihan käyttövaatteita, joita voi yhdistellä keskenään tai vaatekaapista jo löytyviin asuihin. Ei siis mitään kertakäyttökamaa:)

















Tämän vanhan lastauslaiturin ohi tulee kuljettua joka päivä. Ilmiselvä taiteilijalahjakkuus ollut asialla. Tämä saa aina hymyn kasvoille.

Kotona.







DIY päiväasu:

Farkkuhame: 
Vintagekaava Advance 6860. 
Ohut farkku ja vaalea lakanakangas Blue Velvetistä. 
Puunapit Tohman Tikistä.
Vinokanttinauha Kuopion Nappi ja Nauhasta.

Salsahame: 
Kaava, "Petticoat" Simplicity 4137 reprokaava inspiraationa, toteutus kuitenkin Joka tyypin kaavakirjasta, A-linjaisen hameen ja salsahameen yhdistelmänä. 
Päällinen reikäkirjailtua puuvillaa ja vuori batistia, Blue Velvetistä.

Korsettitoppi:
Kaava, Burda 4/2013 115, Päällisen kukkapuuvilla, vuoren batisti ja hakasnauha Blue Velvetistä.  

Bolero: Kaava, Lekala 5865. Kangas, Nosh vanilja Flamé.
Rautalankaviritteinen hiuspanta ja vyö omia väkerryksiä. 

Ja sitten tämä vanha, Matkalaukku Oy Pieksämäen valmistama laukku sekä pitsihansikkaat, jotka löysimme talon vintiltä. Kuvausten jälkeen vasta tajusimme, miten tämän koko teeman ympärillä pyörineet asiat liityyvät niin uskomattomalla tavalla toisiinsa. Toki tiesimme asioita entuudestaan talomme ja Pieksämäen historiasta, mutta se yllätti meidät, miten kaikki nyt kiteytyi nyt näihin kuviin. 


Savolaenen selehvie.
Sitten vielä kuvauksista. Ilmat sattui kyllä kohdilleen, tämän kesän toistaiseksi lämpimin päivä. Mikäs siinä oli mieheni kanssa ajellessa ympäri Pieksämäkeä etsien sopivia kuvauspaikkoja. Tästä syntyi Pieksämäki Round trip. Kyllä siinä oli jälleen ihmisillä hauskaa katsottavaa, kun pyörimme asemalla matkalaukkujen ja kameran kanssa. Mieheltäni unohtui taas silmälasit kotiin. Hyvän aikaa kuvia räpsiessä hän tokaisi vain, että pitäiskö kuvia välillä vilkaista, kun en nää kameran ruutua..Upeita kuvia tästä huolimatta, suora auringonpaiste ei vain ole paras mahdollinen, ei olla kuitenkaan turhan tarkkoja:)

Tässäpä näitä upeita kankaita ja kaavoja olisi lisää, joita olen tilannut ulkomailta asti. Kaavaostokset Etsy:stä ja Ebay:stä, kankaat Hawthorne Treads:ltä ja Croftmill:stä. Suunnitelmat ovat jo valmiina, mitä niistä pitäisi syntyä. Nyt vain ompelukone hurisemaan:) Täytyyhän tapahtuman Rock´n Roll -iltabileisiin saada asu, jos sitä menossa sattuu rähjääntymään. 
Miten olisi dramaattisempi look mustapohjaisesta ruusupuuvillasta vai ehkä jotain leikkisää ja hauskaa flamingopuuvillasta? Keskimmäiset Michael Millerin kankaat ovat varattu tyttären mekkoon.





Lopuksi haluan ilahduttaa lukijoitani teemaan täydellisesti sopivalla arvonnalla.




Big Wheels -tapahtuman järjestäjän, Hugedelay Oy:n kanssa tehdystä yhteistyöstä sain itselleni yhden sekä arvottavaksi kaksi lippupakettia, Big Wheels -tapahtumaan! Yksi lippu(arvo 20€) sisältää yhden tai kahden hengen sisäänpääsyn päivätapahtumaan, joka sisältää myös sisäänpääsyn SAVO -vintagemessuille. 
Tietoja itse tapahtumasta sekä viikonlopun ohjelmiston löydätte http://www.bigwheels.info.




Arvonta alkaa nyt ja päättyy jo sunnuntaina 12.7.2015 klo 21.00. Maanantaina 13.7.2015 suoritan arvonnan ja ilmoitan voittajat täällä blogissani sekä olen yhteydessä voittajiin, jotta saan liput toimitettua pikaisesti perille. Joten tarkkailkaa sähköpostianne ja blogiani. Jos aika menee toimituksen suhteen tiukille, voimme tarvittaessa sopia paikan, josta lipun voi noutaa tapahtuman yhteydessä.

Arvonta on avoin kaikille ja pääset osallistumaan kommentoimalla tätä postausta ja ilmoittamalla, että osallistut arvontaan. Herättikö postaus mielenkiintoa tai saitko kenties inspiraatiota tuleviin ompeluihin? 
Anonyymit, jättäkää kommenttiin myös sähköpostiosoitteenne, jotta voin olla teihin yhteydessä voiton osuessa kohdalle. Tai keksikää itsellenne nimimerkki jolla osallistutte, sitten lähetätte sähköpostiini nimimerkillänne sähköpostiosoitteenne. Meniköhän liian hankalaksi:)  

Haluan erityisellä lämmöllä muistaa lukijapaneliin kuuluvia, jotka voivat osallistua arvontaan kahdella arvalla, muistathan ilmoittaa siitä kommentissa.


Voitte kommentoida myös ilman arvontaan osallistumistakin:)
Onnea arvontaan!

35 kommenttia:

  1. Hyvää kannattaa aina odottaa! Ja näin huikeaa vielä enemmän. Sinä olet esimerkillinen käsitöiden tekijä, jaksat paneutua aiheeseen niin hyvin, että voin vain hattua nostaa! Asu näyttää niin huolella tehdyltä ja viimeistellyltä. Kaikki komponentit toimivat yhdessä ja erikseen. Jokaiselle tämän kokonaisuuden vaatteelle keksin jo heti mielessäni monet mahdollisuudet yhdistelyyn. Ja kaiken aina kruunaa huiput kuvat, joihin on nähty vaivaa. Kylläpäs odotankin innolla mitä teet noista kangaslöydöistä. (Arvontaan en tällä kertaa osallistu, meillä osuu toinen sovittu meno siihen samaan ja en millään ehdi tuonne. Harmittaa aika suuresti, sen lisäksi, että olisi päässyt ihastelemaan kaikkea siellä, olisi ehkä ollut mahdollisuus törmätä myös sinuun!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ihanasta kommentista! Tahtoo aina vähän kestää näissä projekteissa..voin jäädä tuntikausiksi tai lukea monta iltaa samasta aiheesta monesta eri lähteestä, esim. juurikin noiden kangasnäpinläpien ompeluun, ennen kuin itse uskallan edes kokeilla:) Näistä vanhoista kaavoista löytyy todella mielenkiintoisia vinkkejä millä tavalla silloin joskus on ommeltu, mitä nykyään sitten vähemmän käytetään. Onhan koneetkin tietysti olleet erilaisia tuohon aikaan. Aika paljon silloin varmaan ommeltiin käsin. Harmillista kun et pääse tulemaan tälle suunnalle, olisi ollut todella mukava törmäillä, jospa vaikka ensi vuonna:) Täytyykin tästä suunnata seuraavaksi mekon ompeluun. Mietityttää kyllä kankaan kuvioiden kohdistus, siinä en todellakaan ole hyvä. Onkohan siihen jotain hyvää vinkkiä olemassa?

      Poista
  2. Arvelinkin, että tauon aikana saattaa syntyä jotain poikkeuksellisen upeaa!! Huikean hieno asu ja kuvissa ihan mahtava tunnelma! Olet tehnyt loistavaa työtä miettimällä vaatteiden käyttötarkoitusta jatkossakin. Näitä tosiaan voi kuvitella käytettävän erikseen ja eri tavoilla yhdistelemällä. Tuo fiftarilook sopii sinulle ihan täydellisesti! :) En malta odottaa mitä ihanuuksia noista aarrearkun kankaista syntyykään!
    Tapahtuma kuulostaa upealta ja arpajaispalkinto kyllä kiehtoisi. Pahoin kuitenkin pelkään, että lomasuunnitelmat eivät anna myötä Savon reissulle tuona ajankohtana :( Ihanaa lomaa sinulle ja toivottavasti teet hyviä vintage löytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Aika hitaasti nämä minun ompelut aina valmistuu. Ajatukset saattaa lähteä harhailemaan kesken ompelun, ja huomaan, että olenkin jo toisen projektin kimpussa. Aika tavallista, että pöydällä lojuu pino kankaita, osa leikattuja osa ei. Kaavapapereita ympäri nurkkia ja työvälineet missä sattuu. Sais muuten välillä hauskoja kuvia minun "ateljeesta":D Aika kivoja suunnitelmia olen laatinut, yhteen mekkoon sain inspiraation naapurin autosta..Harmi, kun et pääse, aika nopeastihan tämä tuli, joten ihan ymmärrettävää että lomasuunnitelmat on jo laadittu.

      Poista
  3. Jestas kuinka kaunis olet ja upean upeat kuvat! Siulla on silmää :) Hienot on vaatteetkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiiiiitos! Mietin, että pitäsköhän käydä tapahtumassa pop-up stailaamossa, jos sais vielä sellasen oikean fiftarimeikin:)

      Poista
  4. Tällä kertaa taidan vain kommentoida, vaikka lippupaketti huippu voitto olisikin :) Meiltä on pieksämäelle vähän turhan pitkä matka. Haluan silti kommentoida muutamaa juttua:

    Ensinnäkin ihan sairaan hienot kuvat! Piti ihan selata useammankin kerran nuo läpi ja ihastella yksityiskohtia. Oikea istuvuus on tosiaan just eikä melkeen.
    Toiseksi mua jäi mietityttämään teidän talo ja laukku ja kaikki mitä siihen liittyy :D Arvoituksellista! Voisitko joskus tehdä teidän kodista postauksen? Lukisin sen enemmän kuin mielelläni. Sen mitä kuvista olen nähnyt, niin taitaa olla historiaa teidän talolla aika lailla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrettävää, vähän sama juttu, kun en pääse sinne Designmuseoon,niin kovasti kun se kiinnostaisi:) Tai eihän sitä lomasuunnitelmia olla kyllä lukkoon lyöty..Täytyy jälleen kiittää miestä upeista kuvista, kova valkkaaminen vaan aina, kun en osaa päättää niistä ne parhaimmat. Tälläkin reissulla taisi pari sataa kuvaa ottaa:D Tuli huomattua, että näissä vanhoissa kaavoissa on mitoitus ollut hieman erilainen siihen aikaan, vyötäröt todella kapeita, ja lantiot leveitä. Pieniä muokkauksia joutui tekemään. Ja sitäpä juuri, arvoituksellista:) Talolla on mielenkiintoinen historia, sitä jää joskus miettimään, mitä täälläkin on tapahtunut. Tarinaa riittäisi ihan oman bloginsa verran:)

      Poista
  5. Mieletöntä Villa Pipo!! Ihailen ja ihailen kuviasi. Olet loihtinut kyllä mielettömän hienon kokonaisuuden ja joka sopii sinulle aivan upeasti. Korsettitoppi on aivan ihana ja pitkä hame alushameen kanssa todella upea. Bolerokin on tyylikäs ja aivan uudenlainen. Kaikki vaatteet on tosiaankin niin kivasti käytettävissä muidenkin vaatteiden kanssa. Olipa tämä mukava postaus ja kuvat on muuten taas aivan huippuja:)

    Arvonta kuulostaa todella kiehtovalta, mutta jätän tällä kertaa väliin, koska epäilen vahvasti, etten pääse tilaisuuteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen, hitaasti, mutta varmasti:) tai no ei ehkä varmasti..Bolero valmistui ihan viime hetkessä, ei kuulunut alkuperäissuunnitelmaan, jotenkin asu näytti ilman mitään takkia orvolle. Tein pikaselauksen 50-luvun takkeihin ja jakkuihin, kunnes huomasin, että boleroitahan käytettiin tuohon aikaan. Noshin flame oli varattu muuhun ompeluun, mutta kävi tähän kankaana täydellisesti, myös väriltään toppiin sopiva, kun ei ole vitivalkoinen:)

      Poista
    2. Tätä postausta luettaessa tuli taas surku kun itse ei osaa tälläisiä toteuttaa.. Mutta sitäkin suuremmalla syyllä seurailen ja ihastelen blogia ja näitä suurenmoisia luomuksia. �� Osallistun arvontaan ja toivotaan että tärppää! �� hakkinenhenna@gmail.com

      Poista
    3. Hei Henna! Kiitos ihanasta kommentista ja on todella kiva kuulla, että tykkäät käydä vierailulla täällä blogissani:) En tiedä harrastatko ompelua, mutta suosittelen kyllä kyseistä harrastusta! En olisi itse uskonut reilu 2 vuotta sitten, mitä pystyn saamaan aikaiseksi:D Ja kannattaa aloittaa tietysti helpommalla, eli tähän asuunkin olisi voinut tehdä ihan perus kellohelmahameen, jota alunperin muuten suunnittelinkin. Salsahameen pystyy myös toteuttamaan helpommalla, valitsee kankaan, josta ei näy läpi, jättää vuoren pois ja laittaa kuminauhan vyötärölle. Ja hei, onnea arvontaa!!

      Poista
  6. Upeat vaatteet olet toteuttanut! Itsekin ihastelen aina vintagekaavoja yms., mutta mamoilen sitten toteutuksen suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nämä vintagekaavat on kyllä mielenkiintoisia. Ensinnäkin ovat ulkoasultaan niin ihastuttavia ja kaavojen lisäksi niistä löytyy hyviä ja uusia (siis vanhoja) vinkkejä ompeluihin. Yksi huono puoli näistä kyllä löytyy, ei ole kuin yksi koko kaavassaan. Tilaukset meni vähän summamutikassa, kun mitoitus ollut erilainen tuohon aikaan. Mutta suosittelen kyllä kokeilemaan vaan rohkeasti! Ja kiitokset arvontaan osallistumisesta, toivotan kovasti arpaonnea:)

      Poista
  7. Ja unohdin tietenkin mainita, että osallistun arvontaan.

    VastaaPoista
  8. Wau! Mikä fiilis! Aivan mahtava kokonaisuus! Huh, sanattomaksi vetää, vaatteet, kuvat, tunnelma..

    Minäkään en osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle mukavasta kommentista! Ihana fiilis oli tehdessäkin:) Harmillista kun et pysty osallistumaan arvontaan.

      Poista
  9. Jestas miten upeita kuvia taas....ihan sanattomaksi meinaa vetää! Kommentoimaan piti minunkin päästä, vaikkakaan arvontaan en pysty osallistumaan juurikin välimatkan takia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kehua kyllä taas miestä miten upeita kuvia sai otettua, ilman niitä silmälasejakin:D Harmi, kun et sinäkään pysty osallistumaan arvontaa. Lomasuunnitelmat on varmasti jo mietitty useammalla, ja juuri tuo välimatka varmasti haittaa asiaa..

      Poista
  10. Kahdella mukana. Todella upeita kuvia ja Pieksämäkihän on ihan tuossa kulman takana meiltä nähden...
    eli mukana ollaan.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marja-Liisa ja oikein paljon tervetuloa lukijaksi! Toivotan myös onnea arvontaan, näyttäisi osallistujäärän suhteen siltä, että voittomahdollisuutesi on hyvät:D!

      Poista
  11. Ihastuttavat vaatteet ja kuvat, tuo farkkuhame varsinkin sykähdyttää vaikken yleensä ole pitkien hameiden ystävä :). Kaikki sopii niin kivasti yhteen ja ovat tosiaan yhdistettävissä vaikka mihin vaatteisiin. Ihanat nuo pitsihansikkaat, anopilta löytyy samankaltaiset (eivät ole yhtä vanhat) ja tytöt niitä välillä sovittelevat ihastuksissaan. Upeat kuvauspaikat, en ole ikinä käynyt Pieksämäellä ja äsken kysyin mieheltä, että osallistutaanko arvontaan - lupa tuli, joten peukut pystyyn :). Meiltähän ei sinne teille ihan kauhea matka ole, joten ihan mahdollista tulla käymään jos arpaonni suosii ;) Ja hei, ihanaa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Nykyään tulee kyllä enemmän mietittyä tuota vaatteiden yhdisteltävyyttä. Ei tietenkään aina, koska on kiva tehdä myös jotain säväyttävää ja erkoisempaakin, ettei mene ihan tylsäksi ja liian suunnitelmalliseksi:) Nyt teillä olisikin erinomainen syy poiketa Pieksämäellä, toivotan kovasti arpaonnea, mahdollisuudet näyttäisi ainakin olevan aika hyvät!:) Onneksi meillä on loma vasta alkanut, toivon että kelit tässä vähän vain paranisi..

      Poista
  12. Voi miten ihanan nostalgista, rollasin kuvia edestakaisin. Niin tyylikästä ja huoliteltua menoa ja olet kyllä tapahtuman kuningatar. Ihailen myös tietylle tyylille omistautumista. Hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kyllä tuolla tapahtumassa on tullut nähtyä aivan uskomattoman kauniita mekkoja ja asuja. Nyt ei ihan aika taida riittää enää toteuttaa yhtä vähän monimutkaisempaa suunnitelmissa olevaa mekkoa, mutta ensi kesäksi vaikka sitten..tai ensi kuussa olisi kyllä yhdet häät, jos sinne vaikka ehtisin ommella:)

      Poista
  13. Ihanaa! <3

    Mukana myös arvonnassa. :)
    leevilotta(at)luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kun pääset osallistumaan arvontaan, toivotan arpaonnea:)

      Poista
  14. Aivan ihana tuo asusi, täydellinen! Tyylikkäät kuvatkin, vaivaa olet nähnyt. Jäänpä tänne seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Saija! Kiitos kommentista, ja mukavaa kun löysit tänne:) Kävin kurkkimassa sinun tilkkutöitä, ovat kerrassaan ihastuttavia! Ei olisi mahdotonta, jos itsekin kokeilisin joskus, nimittäin tykkäisin varmasti tuollaisesta näpertelyhommasta:) Veikkaan että ei ihan hetkessä synny esim. iso päiväpeitto.

      Poista
  15. No mut hyvänen aika. Näitä blogeja alkaa kyl oleen ihan liikaa, kun menee ohi tälläiset helmet! Ihan tosi ihana blogi sinulla. Ja ihania kuvia ja kiva tyyli jajajaja... :) Varmasti tulen uudestaan vierailulle. Onko sulla Insta-tiliä? Seuraan nykyisin aika paljon blogeja sitä kautta. Jännä ilmiö sekin, miten tuo kehittyy, et mitä kautta blogeja seurailee. Itse en seuraa oikeastaan ikinä bloggerin lukulistalta. Käyn tutuissa blogeissa vierailulla vähintään kerran viikossa ihan vain suoraan, osaa seuraan Bloglovinin kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitos kauniista sanoista:) Minä elän kivikaudella vielä..Ei ole Insta-tiliä, ei facebookia, ei Pintarestia, Bloglovinista sentään löytyy...:D Oikeasti tekisi kyllä mieli liittyä ainakin johonkin noista. Olen sen verran koukuttuvaa sorttia, että kävisiköhän niin, että en ennättäisi kohta ommella, kun surffailen illat pelkästään inspiroitumassa:D Ja niin paljon ihania ja erilaisia blogeja menee minulta ohi, joita olisi kiva lueskella. Blogisi oli kyllä oikea löytö:)

      Poista
  16. Wau. Tämä on vaan niin mykistävä asukokonaisuus. Upea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Big Wheelsit oli ja meni, silti jäi tämä retro-vintage vähän päälle, katsotaan mitä seuraavaksi saan valmiiksi:)

      Poista
  17. Olipas hauska ja mielenkiintoinen luettava. Upea asu sinulla ja samoin tuo pikkutytön mekko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marle! Mukavaa kun kävit täällä vierailulla, saa tulla uudestaankin:)

      Poista