sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Pipot

Viime syksynä tuli ommeltua muutamia pipoja, parista onkin laitettu aiemmin postausta ja tässä olisi pari omaa pipoa. Kaavana käytin kummassakin pipossa monen kehumaa Moda -lehden 7/2012 kaavaa. Pipossa toinen sivu on rypytetty. Rusetit on tehty oman mielen mukaan.



Tämän ensimmäisen pipon ompelin Ikasyrin lilasta Blossom -single jerseystä. Rusetista tuli aika reilun kokoinen, joten jouduin harsimaan rusetin reunoja pipoon kiinni ja laitoin sen myöskin liian ylös kiinni. Mutta tulen toimeen sen kanssa:) 



Tästä Rakkauskirje -merinovillasta ompelin itselleni neulepaidan, josta laitan postausta myöhemmin. Kangasta jäi juuri tarvittavat suikaleet pipoon. Jouduin hieman soveltamaan, alunperinhän pipo tehdään yhdestä kappaleesta, mutta koska kangasta oli niin kapea suikale, jouduin tekemään kahdesta osasta, eli kummallakin sivulla on saumat. Tässä paksummassa kankaassa rypytys näyttää mielestäni paremmalle kuin trikooversiossa. Pipon sivusaumoihin tein nurjalle huomaamattomasti pari pistoa käsin, että vuori pysyy paikallaan käytössä ja ei tarvitse joka kerta asetella kohdilleen. Todella lämmin pipo talvipakkasilla ja ei myöskään kutita.   



Sain muuten mieheltäni joululahjaksi hervottoman kokoisen suklaarasian. Nyt on suklaat syöty ja rasia on päässyt uuteen käyttöön. Aika söpö lankarullalaatikko.

2 kommenttia:

  1. Oot sie taitava ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! En nyt sanoisi vielä taitava, mutta kokeilunhalua ja yritystä löytyy kovasti. Olen kyllä aika pikkutarkka ompelujutuissa, joten ainahan minä jotain korjattavaa löydän..mutta siis tyytyväinen kuitenkin olen viimeaikaisiin lopputuloksiin:)

      Poista